Управленски рокади на пристанище Варна и летищата в София и Пловдив

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на транспорта Николай Събев освободи изпълнителния директор на „Транспортно строителство и възстановяване“ Божидар Джелебов заради договора по удълбочаването на пристанище „Варна“, който се проверява от МВР и прокуратурата.

Рокади има и на аеропортовете в София и Пловдив.Пламен Станчев поема управлението на „Летище София“ ЕАД, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.


81-годишният Йордан Минчев сменен заради провал с бизнес плана на БДЖ

Настоящият изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД Красимир Пешев е назначен за член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД заедно с Дойчин Ангелов, до провеждането на конкурсна процедура.

От състава на управлението на „Летище Пловдив“ ЕАД излизат без да са освободени от отговорност, Пламен Спасов и Петър Георгиев.

Извършен одит в дружеството установи, че то е в тежко икономическо състояние. За последните три години е констатирана счетоводна загуба в общ размер на почти 3 милиона лева, дължащи се на лошо управление и липса на адекватни управленски решения.

Това е поредната управленска смяна на върха, извършена от транспортния министър. Вчера той освободи директорът на БДЖ. „Наложи се да работя като изпълнителен директор на БДЖ, след като върнах два бизнес плана, които поисках от ръководството на дружеството“ – така  министър Събев мотивира освобождаването на изпълнителния директор на дружеството Йордан Мирчев.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар