Управляващите озверяха – не искат минималната пенсия да е 300 лв. – държавата щяла да фалира

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Парламентът гласува окончателно минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 юли догодина да бъде 250 лв.

Мнозинството прие предложението на управляващите минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари догодина до 30 юни да остане 219,43 лв., а от 1 юли до 31 декември – 250 лв. На дебатите присъства новият министър на труда Деница Сачева.

 

Отхвърлено беше предложението на „Воля“ най-ниската пенсия да бъде 300 лв. , на БСП – от 1 януари тя да е 250 лв, а от 1 юли – 300 лв. Не бе прието и искането на ДПС от 1 януари до 31 декември догодина минималната пенсия да е 250 лв..

 

 

Дневният минимален размер на обезщетението при безработица да е 9,00 лв., а максималният – 74,29 лв.

 

 

 

Депутатите продължават с обсъждане размера на други парични обезщетения. Заложено е помощта за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да остане 380 лв.

 

 

Вчера на комисия в парламента стана ясно, че държавата България в лицето на депутатите от Герб, ОП и ДПС – 6 човека, се страхуват страшно много да направят минималната пенсия 160 евро – 300 лева, защото това перо щяло да фалира държавата.

 

 

 

Интересно нали, докато Борисов се хвали, че имаме над 2 милиарда излишък в бюджета, докато се харчат пари за летящи хвърчила, които някой ден някой щял да ни достави, онези които буквално са внасяли цял живот в хазната на България, днес пак останаха излъгани и за тях пари няма.

 

 

 

 

По-големият парадокс е обаче, че докато в Парламента депутатите на Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Ахмед Доган гласуваха минималните пенсии да не станат 300 лева в България, то днес стана ясно, че депутатската заплата още в началото на януари ще скочи с 300 лева.

 

 

Защото средната заплата според НСИ на професора по всичко Михаил Константинов е скочила с 100 лева през последните три месеца и това автоматично вдига за пореден път заплатите на родните депутати, техните безочетни разходи, както и парите за прослужено време.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар