Ураган връхлетя и Крим. Морето преля

Ураган връхлетя и Крим. Морето преля

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Крим беше връхлетян от ураганен вятър, като скоростта му достига 40 метра в секунда. В Евпатория морето преля и наводни къщи. Заради силния вятър и наводненията, спасителните служби евакуират жителите, съобщи съветникът на ръководителя на Крим Олег Крючков в канала си в социалната мрежа Телеграм.

„Силите на спасителната служба „Кримспас“ евакуират хора от наводнени къщи в град Евпатория“, пише той.

По-късно Крючков уточни, че в Евпатория са били евакуирани 150 души, като 100 от тях са били настанени в хотел, а 50 са отишли при роднини. По думите му 40 хил. жители на региона са останали без електрозахранване заради лошото време.

Поради неблагоприятните метеорологични условия понеделник, 27 ноември е обявен за почивен ден в Крим, съобщи ръководителят на републиката Сергей Аксьонов в своя канал в Телеграм.

Междувременно Кримският контролен център предупреди гражданите за бурята, чийто пик е в неделя вечерта от 21:00 до 00:00 ч. българско време.

РИА Новости, позовавайки се на регионалния хидрометеорологичен център, съобщи, че западното крайбрежие на Крим е обхванато от ураганни ветрове с максимална скорост 40 м/сек. В Севастопол скоростта на вятъра е била 26 м/сек., в Херсон – 25 м/сек., в Евпатория – 25 м/сек., а в Черноморское – 40 м/сек.

Сергей Аксьонов заяви, че в региона е организиран оперативен щаб и всички служби са поставени в състояние на повишена готовност.

По-рано стана ясно, че редица турски градове са заляти от морето. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар