Уроци по финансова грамотност в училище. Трябват ли?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо денят започва така?

Зелен коридор за ваксинация с “Астра Зенека” отварят тази сутрин Пригов, ИСУЛ и ВМА в София, както и болницата в Асеновград. Не е нужно да имате записани часове. 

С денс парти на улицата хиляди протестираха срещу срещу рестрикциите заради коронавируса в град Лиеж. Свобода без маски поискаха младите белгийци. 

Хиляди германци заминаха за Майорка за великденските празници. На летището в столицата на острова очакват общо 532 полета. 

За да са по-евтини чадърите на плажа това лято, министерството на туризма е готово да опрости разходите на концесионерите от миналата година. 

А може би защото, българският национален отбор по футбол пак загуби. Този път от Италия с 0:2. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

53% от хората в Европейския съюз между 25 и 39 години са финансово неграмотни. Основните проблеми са свързани с липса на умения за управление на средства и вземане на прибързани решения при покупка, съобщава Европейската комисия. По тази причина Комисията стартира специална кампания наречена “Твоето бъдеще. Твоят избор”, която да покаже на хората ползата да планират и управляват доходите си, да осъзнаят значението на спестяването и да инвестират ефективно, като обръщат внимание на рисковете, измамите и киберсигурността. В рамките на кампанията потребителите ще бъдат призовани да помислят дали имат нужда от определени услуги, като кредит, инвестиция или застраховка. Комисията препоръчва и консултации с независим източник. 

Междувременно у нас специализираната прокуратура задържа за 72 часа шестима души за участие в организирана престъпна група за финансови измами и пране на пари. Те са подвели около 200 българи и чужденци, че срещу парите им ще бъдат купени акции с потенциал да поскъпват.

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар