Урсула Фон Дер Лайнен: Борисов се превръща в проблем за ЕС, какъв пример даваме на Беларус, като не можем да почистим корупцията в собствения двор

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След 2 месеца изчакване, вероятно мотивирано от силното влияние на ЕНП в ЕС, от Европа най-сетне дойде коментар за случващото се у нас.

В интервю за ЕвроНюз, председателката на ЕК – Урсула Фон дер Лайнен, остро разкритикува Борисов, и намекна, че за Европа е най-добре да си отиде сам, за да не се случи по-негативен сценарий. “Борисов се превръща в проблем за ЕС, какъв пример даваме на Беларус, като не можем да изчистим корупцията от собствения си двор. Ние подкрепяме протестите в Минск, а мълчахме за тези в София.

Така излиза, че граждани на ЕС, каквито са българите, имат по-малко права от белорусите, които все пак са извън съюза…” – бяха думите на първата сред комисарите. Според нея, за ЕС е най-добре Борисов да подаде оставка сам, и да се проведат избори, което е нормалният начин за излизане от остра политическа криза.

Иначе може да се стигне до “по-негативен сценарий”, който ще навреди не само на Борисов, но ще има “силно ехо” и в Брюксел. “При нужда съюзът може да окаже допълнителен натиск, вкл. да замрази дейността на българския Еврокомисар Мария Габриел, като посочена от ГЕРБ. Ако народът на България казва, че правителството е корумпирано, то излиза, че и ние в ЕС крепим комисар, излъчен от тази корупция.

Това не е приемливо за 500 милиона европейци…” – добави Фон Дер Лайнен. Всичко това става дни, след като световните медии бяха залети от новини за побоищата, организирани от Бойко Борисов, с цел да потуши протеста и да остане на власт. Вероятно именно широкият медиен отзвук е причината за коментара на Фон Дер Лайнен.

източник: https://4udoslav.writeas.com/ursula-fon-der-lainen-borisov-se-prevr-shcha-v-problem-za-es-kak-v-primer-davame

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар