УРФ: Американската икономика расте слабо, цените вървят нагоре умерено

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Икономическата активност в САЩ се е увеличила слабо от февруари досега, обяви Управлението за федерален резерв (УФР) в доклад, посветен на развитието на икономиката на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според т. нар Бежова книга в 10 от 12-те региона на УФР растежът е или слаб, или умерен, а в два няма промяна. Управлението отчита увеличение на регионите със слаб или умерен растеж, които в предишния доклад са били осем.

В контраст с наскоро обявените данни за продажбите на дребно според УФР потребителските разходи почти не се се увеличили. Банката все пак признава, че данните варират сериозно по региони и ценови категории.

Бежовата книга подчертава, че увеличението на цените остава умерено и почти без промяна спрямо предишния доклад, а проблемите с корабоплаването в Червено море и Балтимор засега не са се отразили сериозно на цените.

На трудовия пазар УФР отчита леко увеличение на заетостта в 9 региона и запазване на статуквото в другите три.

Бежовата книга излиза две седмици преди следващата среща на УФР по паричната политика, насрочена за 30 април – 1 май. Според наблюдатели засега шансовете лихвите да останат без промяна са 99,5 на сто.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар