Паси Плевнелиев

Усилията на Плевнелиев и Соломон Паси ще са напразни, задават се нови избори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Каквито и усилия на правят за съставянето на правителство Росен Плевнелиев и Соломон Паси, те ще останат напразни. Политическите елити са с нагласа да се върви към нови избори. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Стойчо Стойчев.

Той определи идеята на Бойко Борисов за обединение на партиите в стремежа за излизане от кризата като почти обречена кауза и уточни, че ако „Има такъв народ“ бе прескочила 4-процентната бариера, ситуацията щеше да е различна.

Колегата му Петър Чолаков обаче намекна, че подценяването на заплахата „Възраждане“ може да утежни положението, ако се стигне пак до предсрочни избори.

„Каквото и да стане – тази партия печели. Ако няма редовно правителство, Костадинов спокойно може да каже „Ето, те нищо смислено не направиха“. Ако се разберат – работи неговата теза, че те и без това си работят заедно“, коментира политологът.

Той обаче определи предложението на Бойко Борисов за разговори между всички партии като най-правилния ход.

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ подхождат с голяма подозрителност към тази оферта. Ясно е, че Борисов винаги ще има влияние в ГЕРБ. Ясно е, че Костов има влияние в ДБ. Ясно е, че Доган има влияние в ДПС. Ако загърбим тази предварителна свръхподозрителност смятам, че офертата е откровена“, каза Стойчо Стойчев.

„Каква роля биха играли „Български възход“? През последните два месеца служебното правителство на президента Радев дали волно или неволно работи в синхрон с ГЕРБ, за да чегъртат предишното редовно управление. „Български възход“, ако не са близки на държавният глава, то не са му чужди“, заяви Чолаков.

„Някои виждат дори инструмент на президентската институция вътре в парламента. От този гледна точка, които Стефан Янев направи, че би влязъл в коалиция с всички, може да се каже, че няма изолация на президента, а че работят с ГЕРБ“, каза още той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар