Усложнява се ситуацията с COVID болните в Пловдивска област – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ситуацията с болните от COVID-19 в Пловдивска област се усложнява и вече има над 930 хоспитализирани. По тази причина медицинският щаб реши от днес леглата в здравните заведения с COVID отделения да се увеличат.

Междувременно РЗИ започва разпределението на новите количества ваксини по имунизационните центрове.В Пловдив и областта заради промени в списъците с членове на секционните избирателни комисии все още продължава имунизирането на администрацията за вота. Така определените за Пловдивската здравна инспекция нови 90 флакона от ваксината на Pfizer ще бъдат използвани за завършване на процеса.


Включени са и всички останали, на които е дошъл редът за поставянето на втора игла.

Отделно нови 4000 дози на ваксината на AstraZeneca ще бъдат предоставени по имунизационните центрове, където се ваксинират записалите се в електронния регистър.

На този етап няма възможност за масова ваксинация, каза заместник-директорът на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров.

„Количествата не са големи, така че за зелени коридори е много рано да се говори. Евентуално може да има, но те ще са със AstraZeneca.

Д-р Аргиров подчерта, че продължава ваксинирането и с малките количества на „Модерна“, разпределени още миналата седмица.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар