Услугата за наемане на електромобили Spark вече има 60 коли в София

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На събитие днес в София Spark обяви, че вече разполага с 60 електромобила в града, достъпни за наемане от клиентите. Услугата за споделено ползване на коли, която заработи в столицата през октомври 2017 г., отчита над 10 000 регистрирани потребители досега. 

За петте месеца от съществуването си Spark е успяла да удвои броя на електромобилите, които предлага за наемане през смартфон приложение. В началото колите са били само 25.

Изпълнителният директор на Spark, Стефан Спасов, се похвали още с реализиране на около 150 сесии на ден, както и с 1.5 пъти разширяване на зоните за наемане и освобождаване, което беше един от първоначалните минуси на услугата.

Предстои следващо разширяване на зоните, а също и доста амбициозно разрастване на автопарка – Spark планира да има 100 електромобила до края на 2018 г. и цели 250 до края на 2019 г.

Spark

На днешното събитие са присъствали и партньорите на Spark – основният застраховател ДЗИ и Порше България, основен доставчик на електромобилите. Почти 100% от колите са VW Up. В цвят nixanbal. 

Ако не сте използвали услугата – цък. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар