Утре и в събота се променя движението по “Хемус” за тирове – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В петък и събота се променя организацията на движение в посока Варна на тежкотоварните камиони по участъци от автомагистрала “Хемус”, а в неделя за пътуващите към София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията “Пътна инфраструктура” (АПИ). 

В петък – от 12:00 ч. до 20:00 ч., и в събота – от 08:00 ч. до 16:00 ч., се въвежда промяна в организацията на движението и временно се ограничава преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от магистрала “Хемус” между 30-и до 47-и км. 

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ “Хемус” по пътна връзка “Витинска река”, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел “Ботевград” при 47-ми км на АМ “Хемус”. Ограничението е поради очаквания засилен трафик в края на работната седмица и ремонтно-възстановителните работи в тунелите “Топли дол” и “Правешки хановe”. 

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел “Правец” (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел “Осиковска Лакавица” (при 60-ти км).

В неделя от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ “Хемус” в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел “Осиковска Лакавица” (при 60-ти км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел “Правец” (при 52-ри км). При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел “Ботевград” (при 47-ми км) по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка “Витинска река” (при 30-ти км) на АМ “Хемус”. 

Временната организация на движение ще е в сила в края на всяка седмица до 31 юли тази година. При необходимост и в зависимост от метеорологичните условия и трафика, ограничения може да се въвеждат и в други участъци.       

От АПИ призовават шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на “Пътна полиция”, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, апелират още от АПИ. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар