Утре чакаме становището на AstraZeneca – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма хаос в организацията на ваксинирането у нас. Утре се очаква становището относно безопасността на ваксината на “АстраЗенека”, но в момента се извършват ваксинации с “Пфайзер” и “Модерна”, заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, цитиран от БНР.

“Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при “АстраЗенека” се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес”.

Той каза още, че очаква през летните месеци ваксинираните у нас да са 30-40%, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар