Уфолози твърят: Исус е бил извънземен! – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Исус Христос е бил извънземен, убедени са уфолози от цял свят. Те дават за пример както цитати от Библията, така и стенописи от различни черкви, като на преден план са прочутите рисунки в българска черква, където Спасителя е изобразен сякаш го изстрелват с ракета.

Става въпрос за прочутите рисунки в малката черква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в село Добърско край Разлог. А най-любопитната от тях е свързана със слизането на Христос в Ада и отварянето на портите на Рая за прераждащите се души – тук Спасителя е в нещо, което съвременниците ни определят на ракета.Най-добре това се вижда на друга икона – „Преображение Христово“, която показва Исус във вече изстреляна ракета.


Тези два български стенописа получиха световна известност още през 70-те години на миналия век, когато швейцарският изследовател и уфолог Ерих фон Деникен ги даде за пример в книгата си, а после и ги показа в култовия си филм по нея „Спомени от бъдещето“.

Той задава само въпроса защо изографисаният преди 400 години (най-вероятно през 1614 г.) Христос е в подобие на космически кораб, обграден в пламъци, на фона на ясно очертаваща се стратосфера и космическо пространство. И това се случва векове преди съвременната наука да стигне до идеята за космическите полети.

Откакто Фон Деникен ги показа, в черквата се тълпят космонавти, физици, всякакви изследователи и обикновени хора и никой не може да даде друго обяснение за рисунките освен ракета.

Официалната църква обаче е категорична и казва, че тези стенописи са си напълно по източноправославния канон и показват силата и мисията на Спасителя.

Привържениците на теорията, че още от древни времена човекът е контактувал с пришълци от други светове, твърдят как всъщност Христос си е типичен извънземен.А библейската Витлеемска звезда е извънземен кораб. Тя се движела противно на правилата за небесни тела от север на юг, което означава, че е или астероид със странна траектория, или кораб, пише „Ретро“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар