Учебник по история: Турското робство е било купон.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Учебникът на дъщеря ми в трети клас!

„Българите можели да изповядват вярата си, общували с турците по кафенетата, пеели песни и споделяли танци по време на османското робство.“

Голям купон е било! Що за учебник е това? Какви „българи“ са го писали? Не са ли чели Вазов, не носят ли още синила от бича и следи от теглото. Не помнят ли БОТЕВ, забравиха ли ЛЕВСКИ?

Аз не съм расист и не мразя турци, цигани, мюсюлмани. Деля хората на добри и лоши, а вие драскачи сте много лоши. Но няма да претопите паметта ми, няма да повлияете на съзнанието на децата ми, на внуците и правнуците ми. Защото ще помнят Батак, ще рецитират до гроб Ботев и Вазов и ще знаят всичко за еничарите!

Аз съм горда българка, помня историята си, гордея се с подвизите ни и съжалявам за грешките ни, но не променям миналото. А вие драскачи, продажници моля направете ни услуга и напуснете тази прекрасна България! Тя няма нужда от вас!
Нели Трендафилова
Източник: Bnews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Учебник по история: Турското робство е било купон.

  • Надявам се с цялото си сърце, историята на България да бъде забравена и повече да не се споменава. Като дете ме насилиха да уча “Шипка” наизуст. Научих го това стихотворение и много други. Прекарал съм години над учебниците, учейки турски робства и пр.. Завърших, и не можах да си намеря работа. Гладувал съм и съм страдал. Аз стихотворения не ям! Стегнете се и се фокусирайте върху настоящето! ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ!

Вашият коментар