Учените на НАСА ще трябва да живеят и работят по „марсианско време“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът на Американската космическа агенция НАСА, който работи по мисията на марсохода “Пърсивиърънс”, ще трябва да направи някои основни промени в начина си на живот. По конкретно, учените ще трябва да живеят и работят по “марсианско време”. Това означава, че те ще променят графика си така, че да съответства на случващото се на Червената планета.


Марсоходът

Един ден на Марс трае около 24 часа и 37 минути, но смените на екипите на НАСА ще започват и завършват по различно време от Земята. Причината е, че двете планети не са в синхрон по отношение на въртенето около оста си.

14:00 ще бъде нашето начално време и след това то ще се коригира с 40 минути всеки ден“, заяви заместник-мениджърът на проекта Дженифър Троспър по време на пресконференция. “Докато този модел работи, ще искаме хората да правят това само в продължение на три месеца“, добави тя.

Припомняме, че снощи марсоходът “Пърсивиърънс”, най-големият и сложен роувър досега на НАСА, премина през атмосферата на Марс и кацна успешно на Червената планета в големия кратер Джезеро. Целта на амбициозната му мисия е да събере и достави на Земята проби, които да дадат отговор на въпроса дали на планетата е съществувал живот.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар