Учените: по-добре сами, отколкото с грешният човек!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наскоро учените потвърдиха твърдението, че е по-добре човек да е сам, отколкото да се мъчи с неподходящия човек. Изследването, публикувано в „Family Psychology“ доказва, че отношенията са свързани не само с психическото, но и с физическото състояние на хората.

За да докажат твърдението си изследователите от университета Бъфало в Ню Йорк в продължение на две години са проследили живота на двеста млади хора , които са имали сериозна връзка, без значение дали тя е била официално призната с брак или не. Тясната връзка със здравето била налице.

Много хора смятат, че е по-добре да имаш връзка, каквато и да е тя, за да не се чувстваш самотен, но истината е, че този начин на мислене може да се отрази зле на състоянието ви.Резултатите от проучването показали, че колкото по-качествени и позитивни са отношенията, толкова по-добро е здравето на партньорите. Според ръководителя на проекта нестабилността в отношенията е свързана пряко с депресията, проблемите с алкохола и здравето като цяло.

Същият проблем е описан и в научното списание „Psychosomatic Medicine“, като са приложени конкретни цифри. Напр., хората, които преживяват конфликти с партньора си имат с 8,5% по-висок риск да пострадат от сърдечно-съдови заболявания, в сравнение с онези, които се разбира с половинката си.

Токсичната връзка може да бъде между вас и ваш приятел, член на семейството ви или партньора ви. Значението и важността на тази връзка за вас също са определящи за това колко трудно ще я прекъснете.

Бъдете щастливи с хората около вас и ако се почувствате нещастни, послушайте сърцето си – то ще ви отведе към правилното решение!
Споделете тази статия с вашите приятели!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар