Учените: Самозадоволявайте се на воля! Мастурбаци*та е безумно полезна!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жените често казват, че нямат желание за с*кс, защото са твърде уморени и не са доволни от външния си вид и винаги търсят начин да го избегнат.

Мастурбацията е един от най-добрите начини да угодиш на тялото си.

Самозадоволяването изобщо не е срамно, това е нещо, което първо трябва да знаете. Също така, мастурбацията не е забранена за хора, които имат партньор. Освен че ни помага да разпознаем с*ксуалните си нужди, самозадоволяването ни помага да разрушим с*ксуалните табута.

„Проблемът може да възникне, ако мастурбацията стане единственият източник на задоволяване на възраст, когато трябва да се установи с*ксуален контакт с партньор“, обяснява Мина Ерик, психоаналитически терапевт и с*ксолог.

Любовта към себе си е много важна част от здравословния с*ксуален живот на възрастните хора и има много ползи.

Подобрява настроението и помага за релаксацията
Мастурбацията ни позволява да се концентрираме върху едно нещо, а това отпуска. Как? Мислейки за с*кс във всякаква форма, мозъкът осигурява допамин, вещество, което осигурява чувство на удоволствие, а по време на с*кс се отделя ендорфини. Ендорфинът не отпуска. Не разчитайте обаче прекалено много на мастурбацията като бягство от стреса, за да не се развие пристрастяване.

Облекчава менструалните спазми
Този период от месеца обикновено не е свързан с добро настроение, но мастурбацията може да помогне на най-лошото да се понесе. А за много жени болката е най-лошото. Тук на сцената се появява оргазмът, или хормоните, които мозъкът секретира по време на с*ксуална възбуда, и лекарите казват, че това може да намали менструалните спазми. Понякога мускулните контракции могат да засилят менструалните спазми, така че внимателно експериментирайте, слушайте тялото си и правете най-доброто, което ви е удобно.

Лекува безсъние
Ако дочакате сутринта, защото не можете да заспите, може би е време да приложите този метод. Точно както другите хора, които изпадат в дълбок сън след с*кс с партньор, тъй като кръвното налягане е понижено и по-спокойно поради секрецията на ендорфини, така че мастурбацията е полезна като хапче за сън. Много хора заспиват по този начин всяка нощ. На някого може да му хареса повече от чаша топло мляко.

Обучение за пътя към удоволствието
С*ксуалните терапевти съветват жените, които никога не са изпитвали оргазъм, да започнат да мастурбират. Това позволява на жените да изпробват гениталното удовлетворение, което им подхожда най-добре. Безопасната, контролирана ситуация ни позволява да определим какво ни подхожда най-добре и от какво най-много се страхувахме.

Помага да се постигне оргазъм
Ако ви е трудно да постигнете с*ксуално удоволствие с партньора си, първо трябва да работите сами. Редовната мастурбация ще ви помогне да видите как тялото ви реагира по време на с*кс. След това можете да споделите вашите прозрения с партньора си, което ще му помогне да ви задоволи по начина, по който искате.

Намалява риска от инфекции и рак 
Мъжете, които редовно мастурбират, имат по-малък риск от рак на простатата, а жените имат по-малък риск от инфекции на маточната шийка. Течността на шийката на матката се задържа там, а по време на оргазъм, поради отпуснатото гърло, тя попада във вагината и осигурява влажност, като отстранява бактериите, които могат да причинят инфекция. Много жени с инфекции на пикочните пътища твърдят, че когато чувстват, че ще се появят инфекции, усещат желание да мастурбират.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар