Учениците от малките населени места се връщат в класната стая – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това нарежда в своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Така на практика се разпорежда връщането в класните стаи в малките населени места, където в училищата няма повече от една паралелка в един клас.

Занятията ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Паралелно от Министерството на образованието и науката (МОН) обявиха, че отделните училища, в които имат паралелки, единсвтени за съответния клас, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

Утре, 15.02.2021 г., училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на Министерството на здравеопазването няма да отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват. При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар