Ученици с нарушено зрение у нас се обучават чрез иновативни технологии на Google

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нововъведенията подпомагат образователния процес дори при наложеното в момента дистанционно обучение. Софийското училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ е сред първите, които се възползват от проекта.

Онлайн обучението вече става много по-достъпно и за учениците със специални образователни потребности (СОП) у нас и техните учители и близки. Това е възможно след като Центърът за творческо обучение създаде и разпространи безплатни специализирани ресурси на български език, подходящи за деца с различни възможности.

Центърът е основен партньор на Google с направление образование за страната ни и предлага образователната платформа Google Workspace, която е широко разпространена в българските училища. В нея са включени редица приложения и инструменти за по-добра достъпност. Приложенията са създадени така, че да помогнат на учители и ученици да работят в екип по-лесно и с повече възможности за общуване, когато не са заедно в класната стая. Центърът вече създаде множество материали и разпространи безплатно онлайн ръководство за настойници, насочено към работата с деца с увреждания при обучение от разстояние. Документът е достъпен тук.

Средното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“ в гр. София е сред първите, в които се обучават деца със специални потребности с помощта на тези инструменти. То използва облачни технологии още от миналата година. В него живеят и се обучават незрящи деца и такива с нарушено зрение от столицата и от цялата страна на възраст от 5 до 19 години. Вече 20 учители от екипа му са преминали обучението „Училище в облака: Въведение“, проведено от Центъра за творческо обучение и са се запознали с различни образователни технологии, предоставени от него.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар