Ученички от Търговище намериха и върнаха портфейл с пари и документи – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари и лични документи и своевременно го предадоха в полицията. За доблестната им постъпка шефът на областната дирекция им връчи благодарствени грамоти за доблестната им постъпка.

Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, в близост до основно училище “Христо Ботев” забелязали паднал портфейл, и без колебание го занесли в полицията. В него имало 225 лева и лични документи, по които полицейските служители се свързали със собственика им – 19-годишен младеж от търговищко село. Благодарение на светкавичната реакция на трите момичета той получил вещите си доста бързо след изгубването им. Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни училища, но са приятелки от години. И трите момичета са доброволци в младежката организация на БЧК-Търговище.

По покана на директора  на ОДМВР-Търговище старши комисар Николай Ненков те гостуваха в дирекцията. Старши комисар Ненков изрази признателност за достойната им постъпка и заяви, че тя е чудесен пример за гражданско поведение както за връстниците им, така и за възрастните им. В знак на благодарност той им връчи почетни грамоти. Момичетата споделиха, че и за миг не са се поколебали да предадат парите в полицията, защото такъв е примерът от родителите им.

Благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР-Търговище са изпратени до директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ “Св. Седмочисленици”, II СУ “Проф. Никола Маринов” и I ОУ “Хр. Ботев” в Търговище.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар