Анастас Герджиков

Учени и преподаватели отказаха покана на инициативния комитет на Герджиков за 1 ноември, съзряха политическа агитация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Учени и преподаватели от медицинския университет във Варна отказаха покана за среща на инициативния комитет, издигнал за президент Анастас Герджиков, за 1 ноември – Ден на народните будители, научи Фрог нюз от свои източници в политическите среди.

„Академичните представители  от Инициативния комитет на проф. дфн Герджиков и полк. Митева, с огромно удоволствие и уважение, най-учтиво Ви каним на среща под надслов: „Вдъхновени от делата на народните будители за смислени академични послания в полето на знанието, защото силата е в тях“, се казва в изпратените покани.

 

В отговор на това ръководството на университетът отбелязва: „Съгласно чл. 3 от Закона за висшето образование: „Висшето светско образование е независимо от идеологии, религии и политически доктрини. То се осъществява в съответствие с общочовешките ценности и националните традиции“. В качеството ми на ректор и представляващ българско висше училище, считам, участието в мероприятие, организирано от инициативен комитет на кандидат-президент е в противоречие с изречение първо от посочената разпоредба. В съответствие с общочовешките ценности , националните ни традиции и памет, академичното ръководство на МУ „Проф. д-р Параскев Ив. Стоянов“ ще участва в мероприятия за отбелязване на Деня на народните будители , при които липсва политически елемент.

 

Припомняме ви, че по време на протестите десетки учени направиха подписка в подкрепа на недоволните от управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар