Учени: От пастата не се пълнее

Любопитно, Наука
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
ПастаКонсумацията на паста не води до затлъстяване, а напротив, помага да имаме тънка талия, установи италианско проучване. Според автора му Джордж Пунис, няма пряка връзка между консумирането на паста и наддаването на килограми, а по-скоро обратното е вярно.

Тези, които редовно консумират паста, са с по-тънки талии и по-добро съотношение между талия и ханш. Това се дължи на факта, че пастата е част от средиземноморския хранителен режим, който се отличава със своята здравословност, пише БТА

Екипът на Джордж Пунис изследвал 23 000 души от различни региони на Апенините. Количеството паста, консумирана дневно, била сравнено с индекса на телесната им маса, със съотношението талия-ханш. Оказало се, че тези, които не прекаляват с яденето на паста, са с по-добри телесни характеристики, в сравнение с онези, които не са нейни любители.

Д-р Гюнтер Кунле от университета в Рединг също е съгласен с тезата, че е “крайно време да спре демонизирането на въглехидратите”.

Според него, хората, които консумират паста, е най-вероятно да се придържат към добре балансираната и здравословна средиземноморска диета.

Източник: Dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар