Учени от Харвард: На Земята може да се крият неизвестни и технологично напреднали извънземни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изследователи от Харвард и Технологичния университет в Монтана теоретизират за възможността на Земята да има скрита интелигентна цивилизация. Според тях това може да обясни наблюдаваните и проучвани от Пентагона “неидентифицирани аномални феномени”, пише Futurism.

Професор от Станфорд: Извънземните отдавна живеят сред нас

Бивш служител на Пентагона: Мнозинството от НЛО-тата са секретни американски апарати

Екипът на Тим Ломас от Харвард и Майкъл Поул Мастърс от Технологичния университет в Монтана публикува своето изследване в журнала “Философия и космология”. То може да се прочете тук, а учените не крият, че стъпват върху популярни конспиративни теории.

Изследователите стигат по-далеч в твърденията си, като заявяват, че извънземните може да се крият на Луната, под земята или дори да “се разхождат незабележимо сред нас, маскирани като хора“.

Интересът към необясними наблюдения на НЛО от военните на САЩ нарасна значително през последното десетилетие. Паралелно с това наново започнаха спекулациите, че обектите са дело на извънземни. Те достигнаха своя пик миналото лято, когато бившият офицер от разузнаването на военновъздушните сили Дейвид Груш свидетелства пред Конгреса на САЩ. Там той заяви, че правителството разполага с извънземни космически кораби като част от продължила десетилетия секретна програма.

Междувременно НАСА също отвори вратите си за изследователи, за да изследват мистериозни, високоскоростни обекти, които са били забелязани от военни пилоти през годините.

Но Пентагона отхвърли феномените да са доказателства за извънземен живот. Военните са притеснени, че това може да са напреднали шпионски дронове на Китай или Русия.

Това обаче не е разубедило изследователите от Харвард, като те са съставили няколко теории за скрити напреднали цивилизации на Земята.

Първата им хипотеза е, че “остатъчна форма” на древна, високоразвита човешка цивилизация все още е “наоколо” и ни наблюдава.

Втората е, че интелигентен вид се е развил независимо от хората в далечното минало, вероятно от “интелигентни динозаври”, и сега крие присъствието си от нас.

Третата е, че тези скрити обитатели на Земята са дошли тук от друга планета или  време.

Четвъртата е най-крайна, като търси нематериално “ангело-подобно” обяснение от друго измерение за НЛО.

Наблюденията на летателни апарати и други явления, които изглежда влизат/излизат от потенциални подземни точки за достъп, като вулкани, може да са доказателство, че тези цивилизации, всъщност живеят в подземни или подводни бази“, теоретизират учените.

Освен че живеят дълбоко под земята, те дори спекулират, че този мистериозен вид може дори да се крие на Луната или да е усвоил изкуството да имитира външността на човешките същества.

Конгресменът Майк Галахър миналата година предположи, че едно от обясненията за НЛО е именно “древна цивилизация, която се е крила тук през цялото това време и внезапно се показва точно сега”.

Разбира се, всичко това са “пресилени” хипотези, както признават учените, и заслужават да бъдат разглеждани с много скептицизъм.

Може да е изключително малко вероятно, но се надяваме, че тази статия е показала, че въпреки това трябва да сме отворени към всички хипотези, докато се стремим да разберем продължаващата емпирична мистерия на НЛО“, заключават изследователите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар