Учени: Проектът за мозъчни импланти на Мъск е ужасяващ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изследователи и учени говориха пред The ​​Daily Beast, за да изразят недоверието и страха си от проекта на Мъск за свързване на човешкия мозък с компютър. Само до няколко месеца Neuralink ще постави първите си чипове в мозъците на доброволци. По думите на учените главният риск е, че ИТ гигантите ще могат да разполагат със съзнанието ни.

Не мисля, че има достатъчно публичен дискурс за това какви са големите последици от този вид технология, която става достъпна„, каза за уебсайта д-р Карола Крайтмайр, асистент по медицинска история и биоетика в Университета на Уисконсин.Основното ми притеснение е, че все пак Neuralink работи за печалба„, допълва Крайтмайр.


Оказва се, че мнозина са загрижени за това как тези продукти – уж предназначени да помогнат на хората с увреждания – могат в крайна сметка да бъдат използвани за печалба.

„Ако крайната цел е да се използват придобитите мозъчни данни за други устройства или да се използват тези устройства за други неща – да речем, за шофиране на автомобили, за шофиране на Tesla – тогава може да има много, много по-голям пазар“, споделя д-р Л. Сид Джонсън, доцент в Центъра по биоетика и хуманитарни науки.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар