Учени симулират живота на Марс в Израел

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В кратера Рамон в пустинята на южен Израел, екип от шест души – пет мъже и една жена – започнаха да симулират какво ще бъде да живееш около месец на червената планета. Условията са максимално близки до тези на Червената планета – вода почти няма, а теренът е скалист и с ръждив отенък.

Изследователите живеят в хабитата AMADEE-20. Вътре те спят, ядат и провеждат експерименти. Отвън носят макетни скафандри, оборудвани с камери, микрофони и самостоятелни дихателни системи.

Ние имаме мотото да се провалим бързо, да се провалим евтино и да имаме стръмна крива на обучение. Защото за всяка грешка, която правим тук на земята, се надяваме да не я повтаряме на Марс“, каза Гернот Громер, директор на Австрийския космически форум.

Европейската организация управлява проекта заедно с Израелската космическа агенция и местната група D-MARS.

Целта на екипа е да получи данни за използването на вътрешното пространство на хабитата, за да се подобри дизайна му. Психологическият аспект, в който малка група от хора е изолирана и затворена на тясно, също е важен за учените.

Подобни симулации са много важни, защото отработват голяма част от проблемите, с които ще се сблъскат бъдещите колонисти на Марс. Те ще могат да се възползват от набраното до момента на мисията им знание, събрано от тестове на Земята.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар