Учен изчисли кога Земята ще остане без изкопаеми горива

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Си Кикун, президент на Южния технологичен университет на Китай и член на Китайската академия на науките, прогнозира кога на Земята ще свършат изкопаемите горива.

Според изчисленията на учения, на които се позовава публикация на Fxbus, полезните изкопаеми на нашата планета ще изчезнат само след 50 години. Данните бяха изнесени по време на Китайския форум за развитие 2021.

Наред с други неща, Кикун казва, че през последните 250 години на Земята се наблюдава бърз растеж на добива на изкопаеми горива като източник на енергия. Това, както и темповете на развитие на световната икономика, могат да доведат до изчерпване на въглеводородните ресурси още през следващите 50 години.

В същото време човечеството все още има възможност да коригира ситуацията. Това включва замяна на традиционно използваните изкопаеми горива с алтернативни източници на енергия.

По-специално, отбелязва Си Кикун, трябва да се използва слънчева енергия, която е почти невъзможно да се изчерпи. Също така си струва да се обмисли замяната на въглищата и природния газ с водородно гориво.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар