Учен: Откритите от Льоб сферули не са извънземни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди повече от седмица професор Ави Льоб от Харвард обяви, че е открил първите фрагменти от междузвезден обект на земята. Това е станало ясно след химическия им анализ, който е различен от изучените фрагменти метеори с произход Слънчевата система. Освен това Пентагона потвърждава, че в зоната, където са намерени фрагментите, наистина е имало сблъсък с междузвезден метеорит.

Не всички учени обаче вярват на откритията на Ави Льоб. Според британският планетарен учен Моника Грейди откритите “сферули” имат далеч по-логично обяснение.Както отбелязва британският изследовател, химическият анализ на Льоб е верен – но не е непременно доказателство за извънземния произход на фрагментите.


Преди малко повече от 50 години американската армия провежда стотици ядрени тестове в Тихия океан. Основната “площадка за изпитания” са Маршаловите острови. Те се намират само на няколкостотин километра от района край бреговете на Папуа Нова Гвинея, в който са открити “сферулите”.

Съставът им и гладката им повърхност може да са плод именно на тези експерименти, твърди британския учен.

Страхувам се, че стигам до същото заключение, което направих последния път“, написа тя. “Льоб е открил някои интересни частици, но нито едно от доказателствата, които представя, не е достатъчно убедително, за да заключи, че материалите са или свързани с IM1, или са от извънземен космически кораб.”

Въпреки това Грейди посочва, че също не разполага с цялата информация относно “сферулите” и нейната теория също е спекулативно. Тя не знае дали са радиоактивни, или какво е точното съотношение на изотопите на кислород в тях.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар