Учен от Харвард планира нова експедиция в търсене на останки от НЛО

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През януари 2014 година астероид от друга звездна система се вряза в атмосферата на нашата планета и падна в океана край Папуа Нова Гвинея. Данните за това бяха разсекретени доста по-късно, защото принадлежат на Пентагона. Астрофизикът от Харвардския университет Ави Льоб твърди, че това не е бил астероид а сонда на извънземна цивилизация. Наскоро той организира експедиция за проучване на океанското дъно в района на падането на обекта и дори извлече останки от него. Цената на мисията бе около 1 милион долара.

Льоб обяви, че ще предприеме втора експедиция през пролетта на 2024 година. Целта му е да намери по-големи фрагменти от обекта. Търсенето е сложно, тъй като трябва да се изследва подробно океанското дъно в региона на падането.

Ако имаме по-голямо парче от обекта лесно можем да разберем дали това е скала или технологична база“, каза той пред “Гардиън”. Вероятно шегувайки се, той добави, че “разбира се, ако е джаджа, ще има винтове, може би ще има бутони върху нея“.

Малките фрагменти, които екипът вече е намерил могат да са както от астероид, така от човешка дейност, но има шанс и да са от извънземна сонда. Доказателствата са неубедителни, защото фрагментите са напълно разтопени.

Този обект беше по-бърз от 95 процента от звездите близо до Слънцето, спрямо това, което се нарича местен стандарт“, каза той в интервюто. “Това ме накара първоначално да подозирам, че обектът може би е космически кораб. Той успя да запази целостта си при много голямо натоварване. Той не изгоря в атмосферата. И така, казахме, че трябва да е по-здрав дори от железни метеорити.

Скептиците обаче обвиняват Льоб, че спекулира с интереса към темата НЛО и я използва за лична изгода. Цената на новата експедиция най-вероятно ще е над 1 милион долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар