Учителка остана без дом, след като къщата ѝ рухна при порой в Пловдивско

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Порой остави без дом директора на училището в пловдивското село Дълго поле, предаде NOVA. Къщата на жената се срутва пред очите ѝ, а тя остава на улицата. Трогнати от съдбата ѝ, нейни колеги от цялата страна организират кампания в социалните мрежи, за да ѝ помогнат.

В деня на изборите – 11 юли, когато България гласува за парламент, внезапно животът на Стойна Делчева се преобръща завинаги. Рано сутринта пред очите ѝ рухва семейната къща, която е градила цял живот и в която е отгледала двете си дъщери.

“Чух някакво странно пукане, пращане като от греди, от кирпич. Не можах да определя какво е. Около минута-две се чуваше. Тогава две от стените се свлякоха”, разказа жената.

Причината за рухването според строителните експерти са високите подпочвени води и проливните дъждове, които подкопали основите на кирпичената къща. Сградата, състояща се от три стаи и подземен килер, била построена преди 70 години.

До преди два дни жената обитавала пристройката в двора. Пригодила две от стаите за живеене. В тях прибрала оцелялата покъщнина. Подпряла с метални греди тавана, за да не рухне, но се оказало, че стените ще се срутят всеки момент, защото са пропити с влага.

“Водата навлезе вкъщи. Миризмата не е приятна. Има риск да се срутят и двете стени и за това е доста опасно за живеене”, сподели още жената.

Стойна губи съпруга си преди 6 месеца и сега ѝ се налага да се справя сама. Неочаквано се сблъсква и с друг проблем – въпреки, че от 17 години не е пропускала да застрахова имота си, компанията отказва да изплати обезщетение.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар