Учредител на „Възраждане” избухна: Костя Копейкин се разведе с жена си, за да гепи партийни пари за апартамент и къща

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Симпатизант на „Възраждане” изпрати сигнал, в който разказа ка лидерът Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, се е развел фиктивно, за да спаси имотите, които придобил с пари от партийната субсидия.

Велина още е съпруга на Копейкин, но вече с апартамент за 100 бона

Източникът се чуди как е възможно Костадинов, който от сутрин до вечер се кълне в семейните ценности, като има две деца и съпруга, за пред властите и закона той се води разведен от вече почти 3 години.На 26.03.2018 г. Районният съд във Варна се произнася с решение по гражданско бракоразводно дело № 14183 от 2017 г., заведено от Копейкин и съпругата му Велина, които желаят бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие.

Според запознати обаче и до ден днешен те живеят заедно като семейна двойка и реално никога не са се разделяли. Оказва се, че до съвсем скоро нито един от приятелите им, както и от съратниците на Костадинов в партията, не знаели за развода.

Наскоро обаче лъснал фактът, че партийният лидер, който ката ден се опитва да убеждава обществото в своята отдаденост на традиционните български ценности като семейството, всъщност е разведен. Новината в момента е една от най-обсъжданите вътрешнопартийни драми във „Възраждане“, в партията са буквално шокирани.

Според партийния актив единственото възможно обяснение за това решение на Костадин и Велина е в машинациите със субсидията на партията, за която Костя Копейкин в момента е разследван. Ето какво казва симпатизант на „Възраждане“ в писмото си:

Здравейте, пише ви един обикновен член на партия „Възраждане“ от една от местните общински структури на партията във Варна. Макар все още да се водя действащ член на „Възраждане“, нещата, които се случват в нея, започват дълбоко да ме отвращават.

След първоначалните информации от средата на тази година, че има нещо нередно около разходването на държавната субсидия и последвалите разследвания около партията и нашия лидер Костадин Костадинов, бях склонен да мисля, че тези неща са част от обичайните за нашите географски ширини политически боричкания.

Смятах, че срещу Костадинов се води компроматна война, а действията на институциите са породени от задкулисно действие, което има за цел единствено и само да го отстрани от политическата битка с неполитически средства. Това продължи, докато до мен не достигна информация, която в последствие бе подкрепена и документално.

Цялото семейство Копейкини

Преди около месец и половина бивш член на „Възраждане“ ми изпрати файл, в който се съдържаше в сканиран вид решението по бракоразводното дело на Костадинов и съпругата му Велина. Нашият лидер, който всички до този момент считахме за стожер на семейството и семейното огнище – разведен… Не можех да повярвам!!!! Ама, как така… Как ще е разведен, без никой да разбере!? Още повече, той винаги е казвал пред всички, че има най-щастливото и здраво семейство, а съпругата му била най-прекрасната жена на света.

Факт е, че той и Велина никога не са се разделяли и затова има стотици свидетелства на близки, приятели и партийци. Той винаги е идвал с нея на официални партийни събития, а тя непрекъснато споделя снимки от семейния им живот в социалните мрежи. И изведнъж – разведени…Тук нещо сериозно намирисва. Тогава се върнах към част от обвиненията спрямо Костадинов за присвояване на партийната субсидия.

Едно от тях касае именно Велина, затова че е закупила сама апартамент в елитен квартал на Варна за около 100 000 хиляди лева. Човек веднага си задава въпроса защо го е закупила сама, а не като семейство заедно със съпруга си, след като са в брак!? Дали не е било това целта на упражнението, наречено „развод“ – да прикрият имущество, придобито с пари, с неизяснен произход!?

Знаете, че лидерите на партиите всяка година декларират доходите и имуществата си пред КПКОНПИ. Както своите, така и тези на свързаните с тях лица – съпруги, съпрузи и т.н. Разводът им е от март 2018 г., а придобиването на апартамента от Велина става през октомври 2019 г. – година и половина след него. Логиката им е проста – щом са разведени, Костадинов не е длъжен да декларира имота пред КПКОНПИ, защото вече няма формална връзка с бившата си съпруга повече от година.

Така въпросът е решен. Защо обаче ще си правят труда да измислят подобна сложна схема, за да прикриват придобиването на един апартамент, ако всичко около него е законно, а парите, с които е придобит, са „чисти“!? Изглежда нещата, които се говорят за присвояване на партийната субсидия от Костадинов, не са лишени от логика… Едно е сигурно обаче, аз бях дотук!”, завършва посланието на нашия читател.

В същия дух пусна пост вече известен в средите на „Възраждане” варненец – Атанас Калев, който е един от учредителите на партията.

Ето какво написа отвратеният от Костя Копейкин доскорошен съмишленик:

Колко долен трябва да си разведеш с жена си на 26.03.2018 година, за да запишеш на нейно име една къща и един апартамент, купени с пари от партийната субсидия и след това със същата жена и с децата си да се преместиш да живееш в новата си къща?!

Да, дами и господа това е частният случай на д-р Костя Копейкин, който обикаля България и се прави на честен, почтен и загрижен за хората!

Колко голям боклук трябва да си, за да даваш такъв пример на децата си, да се развеждаш по документи с майка им, само за да откраднеш едни пари!?

Дело номер 72 на Варненската окръжна прокуратура! До петък ще има още извадки от делото и документи. В коментар качих и решението на съда”, пише учредителят на „Възраждане” Атанас Калев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар