Фабрика ще произвежда 15 000 тона лабораторно месо в САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-голямата биореакторна лаборатория, предназначена за култивиране на месо без убиване, обяви своите планове за навлизане на пазара в САЩ.

Бил Гейтс: Всички богати държави трябва да преминат на 100% към синтетично месо

Good Meat, лабораторното подразделение за месо на Eat Just, Inc. заяви, че изгражда десет 250 000-литрови биореактора, които могат да произвеждат до 15 000 тона месо годишно, без да убият нито едно животно.Компанията казва, че ще избере местоположение на обекта в рамките на следващите три месеца и се надява да отвори клон в САЩ в края на 2022 г., като първоначално ще произвежда имитиращи пилешки и телешки продукти.


Мисля, че нашите внуци ще ни попитат защо сме яли месо от заклани животни през 2022 г.„, каза пред в. „Гардиън“ Джош Тетрик, главен изпълнителен директор на компанията-майка на Good Meat.

Според британският вестник, месото в момента е одобрено за продажба само в Сингапур, а не от Американската администрация по храните и лекарствата. 

Много от учените са на мнение, че отгледаното от клетки лабораторно месо ще намали въглеродния отпечатък на човечеството.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар