„Факултета“ се готви за бунт заради високи сметки за ток – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Столичния квартал “Факултета” вероятно ще има бунт. Причината е получени високи сметки за ток. При някои от абонатите неколкократно са идвали фактури за стотици левове, а има и случаи за 1000.

Недоволство се надига заради изключително високите сметки за ток. Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв. и 1000 лв., предаде бТВ. “Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени”, коментира пред телевизията Рашо Илиев, който наскоро е платил 774 лв., а сега му предстои да даде над 800 лв. Той ни показа и дома си – с модерни електроуреди, но и отопление на печка тип “кюмбе”.

“По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа”, подчерта мъжът, който преди години имал малък цех и даже за него плащал наполовина на това, което сега за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят предимно роми, се оплакват също и че волтажът е нисък, спиранията на тока продължават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват, а електромерите не се подменят. Техниците от енергото пък никога не констатирали проблеми.

Тази вечер от “Факултета” организират протестно шествие по бул. “Възкресение” с искане за среща с началника на енергото. От ЧЕЗ заявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените проверки по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар