Фалшивата наследница Анна Сорокин проговори след излизането от затвора

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Измамницата Анна Сокорин, известна още като фалшивата наследница на германски милиардер, заяви пред BBC, че се опитва да извлече най-доброто от позора след излизането си от затвора през февруари.

През 2019 г. тя бе призната от съда на Ню Йорк за виновна за измами за над 200 000 долара и осъдена на 4 до 12 години затвор. В началото на годината обаче беше пусната условно, след като няколко месеца по-рано се извини публично в съдебната зала.


Осъдиха популярна светска дама в Ню Йорк, оказала се мошеничка (снимки)

Сега, на въпроса дали престъпленията са си стрували, тя отговори: “В известен смисъл…”.

Netflix вече плати за историята на Анна 230 000 британски лири, като тя самата казва, че е имала и други подобни предложения. Сокорин отива в затвора за различни измами, като част от потърпевшите са банки, хотелиери, а дори и приятели, които е излъгала със стотици хиляди долари.

Историята за нейните престъпления – под псевдонима Анна Делви – станаха много известни през 2018 година. Тогава тя предизвика огромен интересен у телевизионните продуценти.

Самата Сокорин обяснява, че никога не е искала Netflix да купува историята й, а това просто е станало.

Тя не успя да задържи всички пари от компанията заради закон в Ню Йорк, който пречи на престъпниците да се възползват от тяхната известност. Netflix се е съобразила изцяло със закона и властите са замразили банковите сметки на Сорокин, което е позволило на нейните жертви да предявят претенции към нея. Най-малко 170 000 долара са били използвани за изплащане на банки.

Сорокин навърши 30 години в затвора, но тя е едва на около 20, докато лъже, че има доверителен фонд от 60 милиона долара и амбициозен проект за създаване на едноименна фондация за изкуства. Всъщност тогава тя е стажантка в списание.

Ана произхожда от обикновено семейство на руски мигранти, които живеят в Германия. Но отсядайки в скъпи хотели и представяйки в Инстаграм това за своя реален живот, тя успява да подмами много хора.

Докато Сорокин наистина се е радва на обеди с шампанско и скъпа храна, тя насочва вниманието си към създаването на своята фондация за изкуства, за която чрез измама иска заем от 22 милиона долара. Тя дори изготвя луксозна брошура и твърди, че има подкрепата на известни художници.

Анна отхвърля твърденията, че е манипулирала другите, твърди, че не е такъв човек – просто им казвала какво иска и те й го давали.

След излизането си на свобода, тя казва, че е била затрупана от медийни изяви и затова си е наела режисьор. Сорокин споделя, че в момента се опитва да насочи вниманието си към нещо положително.

В социалните мрежи тя не се срамува от тази репутация, като по-рано тази седмицата публикува в Туитър снимки на няколко книги за пари и измами.

По-рано тя е говорила със съжаление за случилото се, но сега казва, че не тъжна, от това, което е направила, просто не би го повторила.

Адвокатът й Тод Сподек каза пред BBC, че очаква Сорокин да бъде депортирана обратно в Германия след време.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар