Фандупкова се сети: Глоба 5 000 лв., ако се разхождаш в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичани са заплашени да бъдат глобявани с до 5 000 лв., ако не стоят у дома си и не спазват мерките, въведени заради извънредното положение заради коронавируса.

„Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата“.

Това написа в официалния си профил във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя дава таблици с броя на починалите в света.

„Вижте тези данни за броя на заразените и починалите от коронавирус на ден. Това не са просто числа и статистика, а човешки животи. Разгледайте ги, преди да решите, че опасността отминава и можете да излезете навън. Уви, не отминава, а идва! И данните за България ясно го показват.

Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони.

Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата.

Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.

Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата.

Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот.“, гласи целият пост на Фандъкова.

Днес по столичния булевард „Витоша“ има екипи от полицаи, които спират и проверявта всеки, който се разхожда. Полицейски коли минават и из кварталните улици и проверяват седналите хора.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар