Фандъкова иска да знае кога ще бъдат доставени тестовете за училищата в София (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йорданка Фандъкова иска да знае кога ще бъдат доставени тестовете за училищата в София. По думите й, въвеждането на организацията с тестовете е решение, за да има сигурна среда в училище и да се въведе още един филтър.

„Проблемът е, че все още няма достатъчна яснота кога ще дойдат тестовете“, каза кметът.

Тя настоява час по скоро да има яснота, за да може и родители, и учители да направят своята организация.


Снимка: БТА

„Това не е лесно за град като София, където има общо 213 общински, частни и държавни училища с паралелки от първи до четвърти клас. Това са над 47 хиляди ученици, за които трябва да се подготви тази организация“, подчерта столичният кмет.

Йорданка Фандъкова посети построената нова детска градина в район „Овча купел“. Изградена е изцяло нова сграда на детска градина за шест групи с физкултурен и музикален салон, нова кухня.

Кметът посочи, че за нея най-важното е децата да бъдат в училище. „Когато говорим за най-малките, за тях е фатално, ако бъдат оставени още вкъщи“, посочи Фандъкова.

Още снимки вижте тук >>>

„Столичната община ще помогне с логистиката за доставка на тестовете за учениците от 1-ви до 4 клас. Имаме вече организация, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще доставят тестовете от базата на Българския червен кръст в с. Лозен до всеки един от 24-рите районни администрации“, заяви Фандъкова по повод предстоящото тестване за коронавирус на най-малките ученици.

Тя изрази съжаление, че няма комуникация с Министерството на здравеопазването, а тази с Министерството на образованието е частична.

„За радост имаме отлична с Регионалното управление по образование и със столичната Регионална здравна инспекция, така че се опитваме на местно ниво да създаваме някаква организация“, каза още кметът Фандъкова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар