Фандъкова иска да сложи 20 000 пейки в София през следващия си мандат… (по 10 000 лв. едната)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Вече са ясни част от намеренията на Йорданка Фандъкова като кандидат за кмет на София за пореден мандат.
Желанието на кандидата за кмет от ГЕРБ на София е да напълни столицата с пейки.

Двадесет хиляди пейки в град София означава да бъдат инсталирани средно около 40 пейки на квадратен километър.
В това няма нищо лошо, разбира се трябва да има места за отмора в градската среда.

Проблемът е, че пейките поръчвани от Йорданка Фандъкова струват по 10 000лв. на бройка. За 20 000 пейки данъкоплатците ще трябва да заплатят 200 000 000лв. (200 милиона лева).

Тази сума не е непосилна за бюджета на Софийска община, особено като се има предвид, че намеренията на Фандъкова са това да се случи за целия мандат от 4 години. Сметките показват, че пейките ще ощетят общината само с 50 милиона годишно.

Привърженици на опонента на Йорданка Фандъкова за кметският пост от своя страна показаха как същите пейки, като споменатите са стрували между 700 и 950 Евро за бройка в няколко европейски държави. В тази цена общини като Прага, Лион и Хамбург включват транспорт и инсталация на пейките. В Прага (Чехия) разходите за един брой пейка са по-ниски, защото служителите, които транспортират и инсталират пейките получават по-ниски заплати, отколкото тези в Хамбург.
Така при минимална заплата в Германия от близо 1600 Евро пейката един брой пейка струва 950 Евро, а при минимална заплата в Чехия от близо 600 Евро същата пейка струва приблизително 700 Евро.
За разлика от тези държави в България една пейка струва 10 000лв или приблизително 5000Евро.
Ако доходите в България бяха равни на тези в Чехия бихме могли лесно да усетим какво усещане за корупция създава политиката на пейки за 10 000лв.
Ако за производството, транспорта и инсталацията на една пейка са нужни 1400лв (700Евро, колкото са в Чехия), то останалите 8 600лв до плащаните от бюджета 10 000лв за пейка биха били корупция.
Разбира се, кметът на София Йорданка Фандъкова може да е била разсеяна и да не е разбрала, че в другите държави, където има пейки от същия вид цената им е между 5 и 7 пъти по-ниска.
Това означава, че можем да кажем, че в София има над 700% усещане за корупция (защото ако кажем, че конкретно лице е корумпирано, то можем да бъдем заплашени от институциите на диктаторския режим, разбира се, ако имаше такъв)
Въпросът е:
Колко над 700% усещане за корупция могат да издържат българите преди да изберат други управляващи?
източник: https://www.tickle-news.com/2019/10/20-000-10-000.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар