Фандъкова иска онлайн обучение за децата от 5 до 12 клас и намалено работно време за заведенията

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на територията на Столична община две нови ограничителни мерки.

Първата засяга учениците, а именно: всички ученици от 5. до 12. клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

Втората е свързана с намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22.00 ч. за периода от 12 до 26 март.

“Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191”, написа Фандъкова във Фейсбук.

Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб, допълва още кметът.

Окончателното решение за новите ограничителни мерки на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар