Фандъкова: Килимите в НС карат политиците да забравят живия живот – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Времената на делене раждат застой за града ни, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града, предаде БТА. 

“Много пъти чухме фразата, че София не заслужава да ѝ плащат сметката. София плаща сметките си сама и не иска подаяние, меките килими в Народното събрание бързо карат политиците да забравят живия живот”, каза кметът на София.“Живеем във времена на изпитания и в СОС успяваме да се обединим по някои важни решения”, каза тя.


“София не разделя, София ни събира и ни превръща в част от себе си”, каза председателят на СОС Георги Георгиев. 

“Бяхме избрани да преведем София през най-тежките изпитания – COVID-19, икономическа и политическа криза”, посочи той.

“В политическата криза самозванци се опитаха да обявят война на София и останалата част от страната”, каза още Георгиев. 

Столичната община официално отбелязва днес Деня на София, 17 септември. На тази дата се почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.

Преди 30 години, през 1992 г., тогавашният Столичен общински съвет одобрява решение, с което кметът на София внася в Министерския съвет предложение за решение за определянето на 17 септември за Ден на София, което е прието от правителството. Оттогава всяка година Столичната община организира чествания и събития по повод Деня на София. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар