Фандъкова наглее: Няма да напускам политиката скоро

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Кампанията е в разгара си и е много рано за социология. Искам ми се да говорим за визията и за проектите в града, за това как ще изглежда София дългосрочно.

Визията е подготвена, надявам се до края на годината да бъде приета. Нашите приоритети са в чистотата на въздуха, продължаване на подмяна на градския транспорт. За 5 години сме сменили 90% от автобусите и тролейбусите, купуват се нови трамваи, метрото се строи. Мои опоненти омаловажават това и дори го отричат, но метрото не строи само. Като опитен кмет, за мен е важно в Общинския съвет да има определено мнозинство, а не той да бъде фрагментиран“. Това заяви пред BgonAir кметът Йорданка Фандъкова.

„Изключително съм благодарна на Петър Стоянов. Другият десен кандидат е арх. Игнатов от Демократична България. Бих поспорила останалите колко са десни. Някои от кандидатите обещават всичко – безплатни детски градини, безплатен градски транспорт, но не казват как това ще се направи“, каза още Фандъкова.

„Градът се развива с работа, а не с приказки. Премахнали сме 500 незаконни постройки, но не шумим“, отговори кандидат-кметът на ГЕРБ на твърденията на Ангел Джамбазки, че не се прави нищо в крайните квартали. “Преди години трябваше да пълним дупките по основните булеварди, сега вече можем да насочваме средства към кварталите. За мен най-важното е, че хората ми дават задачи. За тях най-сериозният проблем е паркирането и презастрояването. Имаме създаден модел как да обезщетяваме собственици, които имат имоти под формата на градинки в междублоковото пространство”, каза още Фандъкова.

“Засега гледам да реализирам важните проекти за София през следващите години. Не съм си поставяла за цел да напускам политиката след изпълнението на конкретен проект”, отговори Йорданка Фандъкова на въпрос, дали мисли да се оттегли от политиката, както Бойко Борисов заяви и си постави срок АМ “Хемус”.

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар