Фандъкова носи отговорност за пейките по 10 000 лева. Искаме публично обяснение!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Кметът Йорданка Фандъкова носи отговорност за пейките по 10 000 лева. Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод разкритието в медиите днес за безумно скъпата мебелировка в централната градска част.

Генезисът на този проблем е в самия проект, коментира той. – Параметрите са заложени преди 3 години като изисквания. И не приемам Столична община и кметът Йорданка Фандъкова да се крият зад изпълнителите “Джи Пи Груп” и “ПСТ Груп”, които трябва да отговорят на тези условия”.

 

Калоян Паргов поиска публично обяснение от Йорданка Фандъкова и нейния екип, които са възложители на обществените поръчки. “Всички сме свидетели на цялата сага около ремонта на улица “Граф Игнатиев” – изборът на плочките, начинът на подреждането им, цветът до перките на акули, надгробната плоча и за капак бюст-паметникът на премиера. Всичко това е един огромен абсурд и много голям провал на Столична община и лично на кмета Фандъкова”, заяви той.

 

Според лидера на БСП – София очевидно силно завишените цени на отделните елементи от градската мебелировка са пореден пример за това как управляващите в Столична община пилеят парите на данъкоплатците. “Гражданското общество е много чувствително на тази тема и с право. Затова трябва всички заедно да спрем това прахосване на средства, коментира той. – Само ще припомня, че преди време един заместник-кмет си тръгна заради 3-4 пъти завишена цена на един спирко-навес.

 

Всички помним тази сага с Любомир Христов. Очевидно и сега трябва да има оставки в Столична община. И не виждам друг, освен Йорданка Фандъкова, който да може да поеме тази отговорност, макар че й остават само няколко месеца още на поста”.

 

Калоян Паргов добави, че 10 000 лева струва на Столична община изграждането на едно място в детска градина. “Толкова е разходът по разчет за осигуряване на всичко необходимо в една нова детска градина за отглеждането на едно дете в нея, обясни той. – И същата цена за една пейка на “Граф Игнатиев”?! Малко ми е трудно да ги приравня двете неща”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар