Фандъкова: Няма пейки по 10 000 лева. Плащаме само 8200…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

‘В част от твърденията виждам поредна фалшива новина във връзка с това, че е скрита офертата на един от изпълнителите за зоната от централна градска част.“

Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира данните от проверката на вестник „Сега“ във връзка с обновлението в централната зона на града, възложено с обществена поръчка на „Джи Пи Груп“.Според данните, изведени от медията, в момента в центъра на София с европари се извършват два ремонта. „Джи Пи Груп“ отговаряли за ремонта на участъци от ул. „Цар Шишман“, „6-ти септември“, „Солунска“ и „Граф Игнатиев“, като проектът им възлизал на стойност от 20 113 417 лв. без ДДС. Фирмата „ПСТ Груп“ пък отговаряла за ремонта на площад „Александър Невски“, площад „Народно събрание“, както и градинките при СУ, „Св. София“ и „Кристал“, като проектът възлизал на стойност от 17 888 814 лв. без ДДС.

Спрямо изданието Столична община е скрила данните за ценовата оферта на „Джи Пи Груп“. Договорът на другата фирма пък предвиждал доставката на 11 монолитни каменни пейки срещу сумата от 112 404 лева без ДДС или 10 218 лева за брой.

Фандъкова предостави данни от нейна проверка – в информацията за всички подадени обществени поръчки била посочена сумата от 1 291 лева за доставка и монтаж на класическа пейка.

По думите на кмета за доставката и монтажа на кашпи и пейки от лят камък като тези на площад „Гарибалди“ били платени 8 922 лева. „Ако цитираме „пейка от 10 000 лева“, каквато всъщност няма, коментарите за цени в пъти над пазарните ще продължат“, допълни Фандъкова.Тя ще разпореди проверка по случая дали цените на монтажа са в рамките на нормалните.
източник: https://www.mignews.info/fandakova-nyama-pejki-po-10-000-leva/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар