Фандъкова предлага: Горенето на гуми да се инкриминира – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В момента изпълняваме едни от най-мащабните проекти, които са много трудни, изключително тежки за изпълнение проекти, които създават затруднения на хората. Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя беше категорична, че изборът на изпълнителните на големите ремонти в София е бил прозрачен и е имало обществено обсъждане.

Подменяме канализация, която не е подменяна от 100 години. Прашно е, шумно е, давам си сметка за това. Но също така няма как да подобрим средата в града без тези тежки усилия, заяви Фандъкова.

Тази ситуация се използва от наши политически опоненти – появиха се спекулации, лъжи. Трябва всеки ден да обясняваме. Последната такава беше, че ще запълваме падината в градинката Кристал, каза столичният кмет.

Моята работа е да организирам така процеса, че да се работи непрекъснато и да се контролира. Задачата ми е да не спираме развитието на града. Това, което гарантирам на гражданите, е да не се плати нито един лев за лошо свършена работа, подчерта Фандъкова.

Тя посочи, че ще бъде обявен международен архитектурен конкурс за ремонта на площад “Света Неделя”. Желанието ни е да има максимален диалог, особено с професионалните гилдии, добави кметът на София.

Фандъкова заяви, че се работи усеилено и за обновяването на столичния градски транспорт. Първите 20 електробуса вече са в София. Те ще бъдат пуснати в движение до 1 декември, заедно с 60 газови автобуси, съобщи столичният градоначалник.

Фандъкова подчерта, че няма да има никаква толерантност към горенето на кабели, гуми, което е сред причините за замърсяване на въздуха в София. Правим специален екип, който работи на терен в кварталите, където това се случва най-често. Ще предложа това нарушение да се инкриминира, да бъде обявено за престъпление. Ако се наложат глоби, те обикновено не се плащат, не правим нищо, заяви кметът на София.

Тя добави, че започнал първият голям проект, с който да се подпомогнат домакинставата, които желаят да подменят печките на твърдо гориво с по-екосъобразни уреди за отопление.

Йорданка Фандъкова каза още, че Столична община ще направи всичко възможно да стане собственик на къщата на Яворов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар