Фандъкова предложи Златните ни момичета за „Почетен гражданин на София“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички гимнастички от ансамбъла по художествена гимнастика, които зарадваха България с олимпийска титла, както и техните треньори – Весела Димитрова и Михаела Маевска и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илияна Раева ще получат званието “Почетен гражданин на София”.

Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община. По думите на кмета – “Това е знак на огромна благодарност за радостта, която ни донесоха. Те доказаха силата на труда и показаха на всички ни как се постигат успехи – с упорит труд и екипна работа.

Те ни накараха да се чувстваме една общност и заслужават това отличие”. Званието “Почетен гражданин на София” се гласува от Столичният общински съвет. На наградените се връчва Почетен знак с лента, която е с цвета на знамето на Столичната община.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика получи златен медал от Олимпийските игри в Токио. За първи път в историята на художествената ни гимнастика олимпийското злато е за момичетата от ансамбъла.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар