Фармацевтичният гигант Мерк спира разработването на СОVID ваксини: преболедуването е по-ефективно

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ваксините генерират „по-нисък“ отговор на имунната система в сравнение с естествената инфекция

Производителят на ваксини Mерк се отказа от разработването на две Ковид ваксини, заявявайки, че след обширни изследвания се стигна до заключението, че ваксините предлагат по-малко защита, отколкото простото заразяване със самия вирус и придобиването на антитела.

Компанията обяви, че ваксините V590 и V591 се „понасят добре“ от участниците в изпитанията, но те генерират „по-нисък“ отговор на имунната система в сравнение с естествената инфекция.

Компанията заяви, че вместо това ще се съсредоточи върху изследванията на терапевтични си лекарства, обозначени като MK-7110 и MK-4482.

Лекарствата имат за цел да предпазят пациентите от вреди в резултат на свръхактивен имунен отговор към вируса.

„Междинните резултати от проучвананията във фаза 3 показват повече от 50 процента намаляване на риска от смърт или дихателна недостатъчност при пациенти, хоспитализирани с умерен до тежък Ковид“, се посочва в изявлението на компанията за лекарството MK-7110.

Meрк ще получи около 356 милиона долара от правителството на САЩ за ускорено производство на потенциалните лечения в рамките на операция Warp Speed.

Главният маркетингов директор Майкъл Нели наскоро каза пред Bloomberg, че Meрк се стреми да произведе около 20 милиона курса от лекарството MK-4482, орално антивирусно средство, което пациентите ще приемат два пъти дневно в продължение на пет дни.

Източник: Europe Reloaded
Превод: Измамата Ковид19

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар