Фармацевт в САЩ унищожил умишлено 500 дози ваксина

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Болничен фармацевт от Уисконсин беше арестуван по подозрение, че е унищожил 500 дози от ваксините срещу коронавируса, като ги е извадил от специалните хладилници, в които се съхраняват, предаде Ройтерс, цитирайки местната полицияи и здравните власти.

Фармацевтът не се назовава поименно, но е работел в медицински център “Аурора”в Графтън, Уисконсин. След като 57-те шишенца с ваксини били открити извън хладилниците, той е уволнен.

Всяко шишенце съдържа 10 дози ваксина. Почти 60 от тях били поставени на медици, преди болничният персонал да установи, че препаратът не е съхраняван правилно. Останалите дози били унищожени.

От “Модерна”, чиято е ваксината, уверили болничния персонал, че инжекция с неправилно съхраняван препарат не представлява опасност за здравето на хората, а просто този човек ще остане без защита за коронавирус.

Експертите са категорични, че организмът му все още не е имал ефективна защита.

Нито здравните власти, нито полицията могат да посочат мотив за престъплението. От властите съобщават, че фармацевтът “е бил наясно, че изваждайки ваксините от хладилника, това ще ги направи неефективни”, както и, че “хората, които ще бъдат ваксинирани, всъщност няма да имат защита”.

Първоначално заподозреният казал пред полицията, че по грешка извадилваксините от хладилниците, но в по-късни интервюта признал, че действията му били умишлени.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар