ФБР и ЦРУ призоваха американските граждани да не използват смартфони Huawei

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вълненията около присъствието на марката Huawei на северноамериканския пазар стават все по-сериозни. След като наскоро се заговори, че властите в САЩ са повлияли на мобилните оператри да откажат разпространението на смартфона Mate 10 Pro, сега ФБР, ЦРУ и други разузнавателни агенции в страната призоваха гражданите да не използват тези устройства. 

Информацията идва от CNBC, които пишат, че по време на изслушването им при Сенатния разузнавателен комитет във вторник шефовете на шест разузнавателни служби са призовали гражданите на САЩ да не използват мобилни телефони на китайските компании.

Директорът на ФБР Крис Рей например е споделил, че службата е дълбоко загрижена от рисковете компания или организация, обвързана с чуждо правителство, което не споделя техните ценности, да завземе позиции на власт в телеком мрежите в САЩ.

От Huawei са реагирали на новината, споделяйки, че има доверието на правителства и клиенти в 170 страни по света и не представлява по-голям риск за киберсигурността от всеки друг продавач на информационни и комуникационни технологии. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар