Федерацията по гимнастика с ключови предложения за промени в правилника – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След направен анализ на последните състезания, организираните кръгли маси по време на Световното първенство в Баку и във връзка с писмото на Президента на ФИГ г-н Моринаре Ватанабе до всички федерации, Българска федерация по художествена гимнастика представи идеи за запазване идентичността и красотата на спорта, запазвайки еволюционното му развитие по отношение на трудността с тяло и уред.

Предложенията ще дадат възможност на гимнастичките да покажат най-силните си качества, които им дават възможност да бъдат конкурентни на най-изявените в света. Състезателки с по-малко физически качества ще имат стимул да се развиват в друга посока – повече в работата с уреда или да залагат на артистичност и танцувалност, информират от федерацията ни.

Тези промени биха довели до бърз скок в еволюцията на гимнастиката, повишавайки атрактивността и разнообразието в стила и композициите на отделните състезатели.

От изключително значение е оценката за артистичност (най-дискутирана в последните години в средите на специалистите), защото в спорт, който използва музика, хореографията отправя емоционално послание към публиката.

След огромното развитие на гимнастиката в посока трудност с тяло и уред, артистичността изостана драстично и беше пренебрегвана през последните години. От федерацията информират, че този компонент от оценката, трябва да има равнопоставеност с оценките за трудност тяло /D1-2/ и уред /D3-4/.

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар