Фейсбук и службите цензурират кандидата на “Изправи се! Мутри вън!” Светослав Трайков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В неделя кандидатът за народен представител от 23-ти МИР – София, от коалиция “Изправи се! Мутри вън!” – Светослав Трайков, получи 30-дневно ограничение, което му забранява да пише и коментира, което ограничение ще му попречи да прави адекватно предизборната си кампания в интернет.

Ограниченията включват освен забраната за публикуване на статуси, така и за пускане на реклама, свързана с политическата кампания, съобщиха от коалицията.

Въпросите във връзка с тази брутална цензура са много, като например дали Фейсбук контролира блокирането на потребителски профили от правителствени служби за сигурност или те имат правомощията да взимат самостоятелни решения в тази посока, а тази поредна случка показва, че чужда компания влияе пряко на изборите в суверенна държава и съдейства за запазването на статуквото на власт, се посочва в прессъобщението.

Поводът за бруталната тридесетдневна цензура е коментар на кандидата Светослав Трайков под статус на приближената до ГЕРБ журналистка Соня Култуклиева и ограничението бе получено минути след като той си позволи да критикува внушенията, които Култуклиева правеше. В коментара си Трайков използва израза, който стана популярен след наглата обида от Борисов към журналистите, а именно “мисирки”.

“111 място по свобода на словото е напълно заслужено, а даже може би сме на твърде високо място. Очевидно социалните мрежи са в договорка с ГЕРБ и косвено им помагат в предизборната кампания, заглушавайки гласа на опозицията”, коментира Трайков, цитиран в прессъобщението.

 

София, 21 март /БТА/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар