Фейсбук кабинетът на Трифонов бе отрязан от “Изправи се!…”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако денят си личи по заранта, проектокабинетът на Слави Трифонов няма да бъде подкрепен от другите две т.нар. протестни формации. Валят отрицателни реакции и в обществото.

“Отказваме да участваме във Фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. За мен е абсурдно някой през “Фейсбук” да ми хвърля правителство. Това е диктаторски подход тип „Борисов“Очевидно Слави иска да си гони идеята за мнозинство – да си направи собствен ГЕРБ и всички да носим зелени гащи, ако така е решил суверенът. Вероятно вървим и към предсрочни избори, освен ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителство на Слави Трифонов – тогава ще стане интересно”, заяви тази сутрин пред БНР Николай Хаджигенов. Така той препотвърди позицията от вчера и на друг от лидерите на “Изправи се! Мутри вън!” Татяна Дончева.

Съпредседателите на “Демократична България” (ДБ) все още не са изказали мнение. Но социалните мрежи са пълни с гняв на други лица от  ДБ. Атакувани са както проектоминистрите, така и обявените от Трифонов приоритети. “2021 г. Усеща се като 2001 г. Липсва само обещанието за 800 дни и сладкарниците “Лучано”. Другото си е като преди – от лицата по ТВ, до състава на кабинета”, написа Иво Мирчев. Във “Фейсбук” реагира и варненката Стела Николова, която, подобно на Мирчев, ще е за втори път депутат. “Ако някой, гласувал за ИТН, е съгласен Ники Василев да е премиер, да си признае сега! Гешев, ти недей!”, гласи неин статус. В друг тя казва: “Детски градини ще има за всички, когато 10 милиарда от корупция на година спрат да влизат по чекмеджета. Но това няма да стане с приватизация на ББР и изпращане на тройка космонавти в НАСА, а с нов ВСС и реформа в прокуратурата”.

Междувременно се появи и петиция срещу предложената за министър на културата Саня Армутлиева. “Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се нуждаем от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция”, се казва в подписката.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар