Фейсбук разкрива 10 000 нови работни места в Европа, за да изгради метавселената

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фейсбук обяви, че през следващите години ще създаде в ЕС 10 000 нови работни места за висококвалифицирани специалисти, които да помогнат за изграждането на метаверса, тоест на метавселената, предадоха Франс прес и ДПА.

Създаването на паралелен цифров свят е мечта на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Компанията си сътрудничи с други партньори, за да разработи „нова фаза на взаимосвързаните виртуални изживявания, използвайки технологии като виртуалната реалност и обогатената реалност“, заяви Ник Клег, вицепрезидентът на Фейсбук за международната дейност. „Метавселената има потенциала да разкрие достъп до нови креативни, социални и икономически възможности. И европейците ще я оформят от самото начало“, според изявлението.

Тази инвестиция е „вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия“, подчертава Клег.“Освен технологичният талант, предстои ЕС да изиграе важна роля в оформянето на новите правила на интернет“, отбеляза той, като посочи, че европейските политици играят водеща роля и помагат европейските ценности като свобода на словото, неприкосновеност на личните данни, прозрачността и правата на индивида да станат част от ежедневния живот в интернет.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар