Фермерският съюз: Протестите са демократично средство, а не „терор“

Фермерският съюз: Протестите са демократично средство, а не „терор“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българският фермерски съюз (БФС) разпространи своя позиция до медиите по повод думи на премиера акад. Николай Денков, който коментира готвените протести от страна на производителите на селскостопанска продукция в България, предава БТА.

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са „терористи“ затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна – член на ЕС“, пишат в позицията си от организацията. От БФС припомнят още, че са член и на европейската земеделска организация „КОПА – Коджека“.Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести„, коментира Георги Стоянов, председател на БФС, цитиран в съобщението. Според него заради липсата на диалог целият сектор Селско стопанство – и земеделци и животновъди, излиза заедно на общ протест.


Пред журналисти тази сутрин премиерът Николай Денков определи като напълно несъстоятелни аргументите на зърнопроизводителите, с които се обявяват против вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна. „През последните два дни те започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания – незабавно да се случи това, ако не го направите, ще блокираме държавата. Аз с терористи не преговарям„, каза Николай Денков, пред камерите на бТВ, Нова и България Он Еър.

По-късно премиерът отправи покана към представителите на зърнопроизводителите за среща.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар